ΑΓΓΛΙΚΑ HAPPY START ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (5-7 ΕΤΩΝ)

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Βοηθάμε τα παιδιά να αγαπήσουν τη γλώσσα με τραγουδάκια, κουκλοθέατρο, χορό, χειροτεχνίες, όλα με τη χρήση οπτικοακουστικών συστημάτων, διαδραστικού υλικού και πολλών πολλών παιχνιδιών.

Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Στο παρελθόν η ξένη γλώσσα έμπαινε στο πρόγραμμα των παιδιών μας στη Δευτέρα με Τρίτη δημοτικού. Υπήρχε η άποψη ότι η εισαγωγή μιας καινούριας γλώσσας πριν απο την ηλικία των 7-8 θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ανάπτυξη της μητρικής γλώσσας.

Τα τελευταία χρόνια όμως, με την ανάπτυξη της νευρογλωσσολογίας και μετά από έρευνες στον εγκέφαλο των παιδιών αποδείχτηκε ότι η καλύτερη ηλικία για να μάθει ένα παιδί μια ξένη γλώσσα είναι η προσχολική.

Όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο ευκολότερα δέχεται μια ξένη γλώσσα ως μια φυσιολογική κατάσταση και τη μαθαίνει όπως τη μητρική του. Ο εγκέφαλος του παιδιού επεξεργάζεται τη δεύτερη γλώσσα παράλληλα με τη μητρική, κτίζοντας ένα νέο σύστημα, χωρίς να μεταφράζει και χωρίς να περνάει τις νέες πληροφορίες από τα μονοπάτια της μητρικής. Αντίθετα ένα μεγαλύτερο παιδί μεταφράζει και αναλύει τη δομή της νέας γλώσσας σε σύγκριση με την πρώτη γλώσσα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να μάθει φυσικά όπως τα μικρότερα παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος είναι πολύ πιο εύπλαστος.

Στην προσχολική λοιπόν ηλικία δημιουργούνται οι βάσεις της σκέψης, της γλώσσας και της συμπεριφοράς και εκθέτοντας το παιδί στην ξένη γλώσσα, βοηθούμε τον εγκέφαλό του να κάνει καινούριες νευρικές συνάψεις, ενισχύοντας την ικανότητά του να μαθαίνει, να προσαρμόζεται, να συγκεντρώνεται, να θυμάται.

Το παιδί χρησιμοποιεί αβίαστα την ξένη γλώσσα, αποκτά εξαιρετική προφορά μιας και οι μύες που χρησιμοποιούνται στην ομιλία είναι ακόμα εύπλαστοι και μπορεί να παράγει τους ήχους της ξένης γλώσσας ακριβώς όπως τους ακούει. 

Έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά που μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα σε μικρή ηλικία έχουν υψηλότερες επιδόσεις στο σχολείο, είναι πιο δημιουργικά, επικοινωνούν με μεγαλύτερη ευκολία και έχουν καλύτερες ικανότητες στο να λύνουν προβλήματα. Επίσης μπορούν να συγκεντρώνονται σε πολλαπλές δραστηριότητες ταυτόχρονα και έχουν πιο ανεπτυγμένη μνήμη.

Η εισαγωγή του παιδιού στην ξένη γλώσσα γίνεται βιωματικά μέσα από τραγουδάκια, κουκλοθέατρο, χορό, παιχνίδι, χειροτεχνίες και με τη χρήση οπτικοακουστικών συστημάτων, καρτών με εικόνες και διαδραστικού υλικού.

Σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες, θέλουμε το παιδί να αγαπήσει τη γλώσσα και σε καμία περίπτωση να μην το πιέσουμε. Θέλουμε να βλέπει την εκμάθηση της γλώσσας σαν παιχνίδι και ο χώρος όπου γίνεται το μάθημα να είναι γεμάτος με χρώματα, παιχνίδια και όμορφη διακόσμηση.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.

Comments are closed.